fbpx

Smörgåsbricka

”Av de mustiga skivorna av Malax Limpan svarvar du till storartade snittar att servera till fest och vardag även åt ett större sällskap gäster. Med olika fyllningar åstadkommer du lätt något spektakulärt att bjuda på med beaktande av olika slags dieter. Malax Limpan är ett bröd som är bakat på surdeg och det är utmärkt att servera på en fest, för det håller sig saftigt på serveringsfatet och brödskivan är av lämplig storlek, när det även bjuds på annat. Du kan fylla smörgåsarna efter egen smak eller lägga upp olika slags fyllningar tillsammans med brödskivorna, så att var och en kan laga en smörgås åt sig efter eget önskemål. Av receptet får du fyra olika slags smörgåsar att servera. Om du vill göra bara en sort, ska du öka mängden ingredienser och laga bara de delikatessmörgåsar som passar din smak. Veganska smörgåsar får du om du ersätter mozzarellapärlorna med vegetabiliskt protein eller varför inte tomatbitar.” – Hellapoliisi

INGREDIENSER:

• 1 paket Malax Limpan i skivor
• 2 msk örtfärskost
• 150–200 g varmrökt lax
• 1 kokt ägg
• dill
• 2–3 msk basilikamajonnäs
• 100 g kycklingfilé
• En bit färsk gurka
• 2–3 msk fikonsylt
• 100 g schwarzwaldskinka
• 4 jordgubbar
• 4 msk hummus med soltorkade tomater
• 100 g mozzarellapärlor
• 1 msk olivolja med citronsmak
• Några blad basilika
• 2 msk soltorkade tomater i kuber

Lägg upp skivorna av Malax Limpan på ett serveringsfat.
Bred örtfärskost på fyra skivor av Malax Limpan och lägg på varmrökt lax, kokt ägg och dill.
Bred fikonsylt på fyra skivor av Malax Limpan och lägg på schwarzwaldskinka och jordgubbsskivor.
Bred basilikamajonnäs på fyra skivor av Malax Limpan och lägg på kycklingfilé och gurka.
Bred hummus med soltorkade tomater på fyra skivor av Malax Limpan och lägg på mozzarellapärlor som vänts i citronolja och finklippt basilika.

Recept: Hellapoliisi