fbpx

Jälkiruoat

Maalahden Limppu -saaristolaisleivän makeanhapan maku sopii erinomaisesti jälkiruokiin ja tuo niihin ihanaa vivahdetta. Täältä löydät maailman klassiset ja suositut jälkiruokareseptit uudella twistillä.

Jälkiruoka on aterian päätteeksi, pääruoan jälkeinen, syötävä annos, joka on usein makea ja tuo tällä tavalla tasapainoa aterian kulinaristiseen kokonaisuuteen. Olipa kyseessä suussa sulavan suklaan rikkaus, herkän leivonnaisen eteerinen keveys tai hedelmäpohjaisten luomusten virkistävä makeus, jälkiruoalla on vertaansa vailla oleva kyky kohottaa ruokailukokemusta ja herättää hemmottelua ja iloa.

Monipuolinen makeanhapan Maalahden Limppu tuo ruoanlaittoon, ja erityisesti jälkiruokiin uusia ja raikkaita makuelämyksiä tuomalla esiin uusia puolia klassisissa jälkiruoissa. Myös kansainvälisesti rakastetut jälkiruoat sopivat hyvin yhteen tämän saaristolaisleivän makumaailman kanssa inspiroiden yhdistämään makeaa suolaisen kanssa luoden makuyhdistelmiä vailla vertaa. Kokeile meidän helppoja ja loistavia jälkiruokareseptejä jo nyt ja ylläty mihin kaikkeen tämä perinteinen saaristolaisleipä ruoanlaitossa taittuu.

Keittiömestarimme

Tässä esittelemme keittiömestarit sivujemme reseptien takana. Heillä on erilaiset taustat, jotka tuovat monipuolisuutta resepteihimme ja näyttävät mihinkä kaikkeen Maalahden Limppu saaristolaisleipänä taipuu ruoanlaitossa. Tutusta täällä meidän keittiömestareihin ja inspiroidu heidän lukuisista upeista resepteistä!

Emmiina Lehtonen

Emmiina Lehtonen (Suomen Nuori Kokki 2018, Jeunes Chefs Rôtisseurs 2018 MM-kilpailun pronssimitalisti ja PRO-finalisti 2019) on luonut upeita reseptejä sekä kotimaiseen että kansainväliseen makuun.

”Maalahden Limpun kanssa sopivat täydellisesti yhteen pohjoismaiset maut. Selkeiden makujensa ansiosta siihen kuitenkin sopii yhdistellä myös vivahteita muista ruokakulttuureista!”

”Limpun täyteläinen koostumus ja happamanmakea maku takaavat hyvän lopputuloksen, niin voileivissä, kuin myös erilaisissa annoksissa.”

”Maalahden Limppu on laadukas tuote, joten sen hyödyntäminen erilaisissa resepteissä on helppoa!”

Tutustu Emmiinan resepteihin täällä ja hänen omilla sivuillaan.

Antti Puromies

Antti Puromies_Maalahden Limppu

Maalahden Limpun keittiömestari Antti Puromies on antanut mielikuvituksensa laukata loihtiessaan raikkaita reseptejä erilaisiin tarjoiluihin.

”Limppu sopii mielestäni erittäin hyvin alku-, pää- ja jälkiruokien valmistukseen. Limpun hieman hapan sekä makea maku sopii erityisen hyvin kalalle, vuohenjuustolle sekä suklaan kanssa.”

”Lämmitettäessä limpun maku muuttuu miellyttävän pehmeän rukiin makuiseksi.
Tänne sivuille on kerätty suunnittelemiani reseptejä, joihin Maalahden Limppu sopii mielestäni erinomaisesti. Suosittelen kokeilemaan limppua rohkeasti erilaisten ruokien valmistuksessa.”

Tutustu Antin resepteihin ja kokeile jo tänään!

Kati Jaakonen

Kati Jaakonen

Kokki ja ruoka-alan ammattilainen, joka on luotsannut Hellapoliisi -ruokasivustoa netissä vuodesta 2005. Reseptinikkari, joka haluaa kehitellä mutkattomia reseptejä lähikaupan aineksista valmistettuna. Julkaissut yli 80 keittokirjaa ja ideoinut tuhansia reseptejä arkeen ja juhlahetkiin.

”Maalahden Limppu on upean mehevä juureen leivottu leipä, joka säilyttää mehevyytensä vaikka joutuisi hieman odottamaankin herkuttelijoita ruokapöydässä.”

”Maalahden Limppu on monipuolinen, sillä siitä voi valmistaa niin suolaisia kuin makeitakin herkkuja sekä kylmänä, että lämpimänä tarjottavaksi.

Tutustu Katin resepteihin täällä ja Hellapoliisi – ruokasivustolla!