Granskottstiramisu

Kuusenkerkkatiramisu

”Välsmakande granskottstiramisu är ypperliga att bjuda på vårens och sommarens fester. Om du har granskott på din egen mark, kan du dekorera desserten med dem. De här är gjorda i lunchlådor, så du kan ta med kissarna som dessert exempelvis på en picknick.” – Hellapoliisi

INGREDIENSER:

Ingredienserna (6 portioner):

  • 6 skivor av Malax Limpan
  • 2 dl kokande vatten
  • 1-2 tsk amaretto-kaffepulver eller vanligt kaffepulver
  • 2 ägg
  • 1 msk socker
  • ½ dl granskottssirap eller efter smak
  • 200 g mascarponeost
  • 250 g jordgubbar eller andra bär
  • 3-4 msk osötat kakaopulver

Till dekoration:

  • några jordgubbar

Ta fram brödskivorna.
Häll det kokande vattnet på en djup tallrik och blanda i amaretto-kaffepulver eller vanligt kaffepulver. Du kan också använda färdigt kaffe som kokats med kaffekokare.
Separera äggulorna och -vitorna.
Vispa äggvitorna och en matsked socker till fluffigt skum.
Blanda samman äggulorna, granskottssirapen och mascarponeosten.
Blanda i äggviteskummet genom försiktig vändning. Kontrollera smaken.
Fukta brödskivorna i kaffet och lägg dem på bottnen i lunchlådor eller i en serveringsskål.
Skär jordgubbar i skivor och lägg dem på bröden.
Bred på mascarpone-äggskummet och strö på osötat kakaopulver just före serveringen.
Dekorera med jordgubbar.

Recept: Hellapoliisi