En härligt fräsch och smakrik dessert, där karamelliserad ananas får en härlig rågsmak från Malax Limpan.
En härligt fräsch och smakrik dessert, där karamelliserad ananas får en härlig rågsmak från Malax Limpan.
Karamelliserad ananas:
Vaniljyoghurtmousse:
Skär ananasen i små tärningar.
Bryn sockret gyllenbrunt i stekpanna. Lägg ananasen i stekpannan och karamellisera ännu en stund.
Tillsätt smöret och limesaften.
Lägg i limpsmulorna och karamellisera ännu en stund.
Slå över blandningen i en skål, tillsammans med jordgubbarna.
Vispa grädden med florsockret och fröna från vaniljstången till yoghurtkonsistens.
Tillsätt yoghurten försiktigt i den vispade grädden.
Slå moussen över ananasen och dekorera med jordgubbar och mynta.
Du kan också smula över chokladspån.
Recept: Antti Puromies
Expresskurvan 5
65380 VASA
FINLAND
Tel. +358 (0)6 3577 100
vardagar kl 09.00 – 15.00
info (at) maalahdenlimppu.fi