fbpx

Bataattiburgerit

”Rapeat Maalahden Limppu viipaleet saavat täytteeksi marokkolaisittain maustetut bataattipihvit, paistettua halloumijuustoa, paahdettua paprikaa, rouskuvia versoja sekä raikasta tsatsikia. Näistä burgereista löytyy erilaisia makuja, jotka täydentävät toisiaan ja luovat yhdessä herkullisen makuelämyksen!” – Emmiina Lehtonen

AINEKSET:

(6 kpl):

• 12 kpl Maalahden Limppu -viipaleita
• 1 bataatti (n. 300 g)
• 2 rkl oliiviöljyä
• 1 rkl Ras el Hanout -mausteseosta
• 1 tl suolaa
• 1 rkl mustia seesaminsiemeniä
• 1 paprika
• 1 rkl oliiviöljyä
• 200 g halloumijuustoa
• n. 100 g miniversoja
• Voita ja rypsiöljyä paistamiseen

Tsatsiki:
• Puolikas kurkku
• 200 g turkkilaista jugurttia
• 2 valkosipulin kynttä
• ½ tl suolaa
• ¼ tl mustapippuria
• ½ tl sokeria
• ½ ruukkua tuoretta minttua

Raasta kurkku tsatsikia varten ja jätä valumaan siivilään.
Pese bataatti ja puhdista se juuresharjalla. Leikkaa bataatti viistosti kuuteen osaan viipaleiksi.

Sekoita kulhossa oliiviöljy, Ras el Hanout -mauste, suola ja seesaminsiemenet. Pyörittele bataattiviipaleet seoksessa ja asettele uunipellille leivinpaperin päälle.

Leikkaa paprika kuuteen osaan lohkoiksi, pyörittele ne 1 rkl oliiviöljyssä ja asettele uunipellille bataattien viereen.
Paista bataatteja ja paprikoita 225 asteessa uunissa 20 minuutin ajan.
Valmista tsatsiki. Purista raastetusta kurkusta loput nesteet pois. Hienonna valkosipulin kynnet ja mintunlehdet. Sekoita jugurtin joukkoon, lisää suola, pippuri, sokeri ja raastettu kurkku.

Paahda Maalahden Limppu -viipaleet leivänpaahtimessa tai paistinpannulla voin ja rypsiöljyn seoksessa.

Leikkaa halloumi myös kuuteen osaan viipaleiksi, kuivaa pinta talouspaperilla ja paista rypsiöljyssä paistinpannulla kauniin väriseksi.
Kokoa burgerit lisäämällä tsatsikia kummankin leipäviipaleen päälle, aseta bataattiviipale pohjalle ja sen päälle paistettu halloumi, paahdettu paprika sekä reilusti versoja. Peitä kannella ja tarjoile!

Resepti: Emmiina Lehtonen