fbpx

Croque Monsieur

”Croque Monsieur on lämmin voileipä, jonka täytteenä on kinkkua, valkokastiketta sekä juustoa. Perinteiseen versioon käytetään vaaleaa leipää, mutta Maalahden Limpusta valmistettuna maku on voimakkaampi, koostumus täyteläisempi ja leipä rapeampi!” – Emmiina Lehtonen

AINEKSET:

4 kpl

• 8 kpl Maalahden Limppu -viipaleita
• 4 viipaletta palvikinkkua
• 130 g Gruyére-juustoa raasteena
• 1 rkl Dijon-sinappia
• Mustapippuria myllystä

Béchamel-kastike:

• 1 rkl (20 g) voita
• 2 rkl (20 g) vehnäjauhoja
• 2 ½ dl täysmaitoa
• ¼ tl muskottipähkinää
• ¼ tl valkopippuria
• ½ tl suolaa
• 70 g Gruyére-juustoa raasteena

Koristeluun:

• Tuoretta lehtipersiljaa hienonnettuna

Raasta 200 g Gruyére-juustoa karkeaksi raasteeksi.

Valmista Béchamel-kastike. Sulata teflonkattilassa voi ja sekoita joukkoon vehnäjauhot, anna kypsyä koko ajan sekoittaen noin minuutin ajan, älä kuitenkaan anna seoksen ruskistua. Lisää joukkoon maito muutamassa osassa jatkuvasti sekoittaen. Lopuksi sulata joukkoon 70 g juustoraastetta ja mausteet. Sekoita tasaiseksi massaksi.

Voitele limppuviipaleet Dijon-sinapilla. Täytä leivät kinkkuviipaleilla, Béchamel-kastikkeella ja juustoraasteella. Laita leipiin kannet päälle.
Lisää kansien päälle myös Béchamel-kastiketta sekä loput juustoraasteesta. Rouhi leipien päälle vielä hieman mustapippuria.
Paista 225 asteessa kymmenen minuutin ajan, tai kunnes juusto on ruskistunut kauniin väriseksi.

Ripottele voileipien päälle hienonnettua lehtipersiljaa ennen tarjoilua.