fbpx

Jäätelösandwich

”Maalahden Limppu -saaristolaisleivästä leivot helposti herkulliset suklaahippukeksit, joista valmistuvat jäätelösandwichit voit täyttää omalla suosikkijäätelölläsi! Maalahden Limppu – saaristolaisleipää hyödyntämällä keksitaikinasta tulee erityisen maukas yhdistelmä suolaista ja makeaa. Kesään kuuluu oleellisesti jäätelö, joten näitä jäätelösandwicheja kannattaakin tehdä valmiiksi pakkaseen kesän hellepäiviä varten!” – Emmiina Lehtonen

AINEKSET:

7 kpl

Suklaahippukeksit:

• 60 g voita
• 0,4 dl sokeria
• 0,4 dl fariinisokeria
• 1 kananmuna
• 75 g tummaa suklaata
• 0,5 tl leivinjauhetta
• 1 tl vaniljasokeria
• 5 kpl Maalahden Limppu -viipaleita
• 0,5 dl vehnäjauhoja

Täytteeksi:

• 0,5 l jäätelöä

Jauha Maalahden Limppu -viipaleet hienoksi jauheeksi tehosekoittimessa.
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää joukkoon myös fariinisokeri. Vaahdota kananmuna taikinan joukkoon.
Rouhi suklaa veitsellä. Sulata puolet suklaasta mikrossa noin 10 sekunnin pätkissä aina välillä sekoittaen. Sekoita sula suklaa taikinan joukkoon.

Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri, rouhittu suklaa sekä jauhettu Maalahden Limppu -saaristolaisleipä. Kääntele huolellisesti taikinan joukkoon.
Rullaa taikina kelmun tai leivinpaperin sisään noin 4 cm paksuiseksi tangoksi. Anna taikinan jähmettyä pakastimessa tunnin ajan.
Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Leikkaa taikina puoliksi ja laita toinen puolikas takaisin pakastimeen. Leikkaa taikinasta 1 cm levyisiä kiekkoja ja asettele ne pellille leivinpaperin päälle niin, että niiden ympärille jää reilusti tilaa.
Laita keksitaikinakiekot jäisinä kuumaan uuniin ja paista 10–13 minuutin ajan. Keksit saavat jäädä keskeltä hieman pehmeiksi, sillä ne jähmettyvät jäähtyessään.
Paista toinen osa taikinaa samalla tavalla.

Jäähdytä keksit huolellisesti ensin huoneenlämmössä, jonka jälkeen siirrä ne jääkaappiin jähmettymään noin puolen tunnin ajaksi.
Kun keksit ovat jähmettyneet, ota jäätelö hetkeksi sulamaan huoneenlämpöön. Muotoile jäätelöstä palloja, jotka litistät kahden keksin väliin. Pakkaa jäätelösandwichit kelmun sisälle ja pakasta.

Resepti: Emmiina Lehtonen