fbpx

Järvikalavoileipäkakku

”Mehevästä Maalahden Limppu -saaristolaisleivästä valmistettu voileipäkakku on maukas tarjottava kevään juhliin. Kotimaisella järvikalalla, herneillä ja fetajuustolla täytetty kakku on täyteläinen ja ihanan raikas!” – Emmiina Lehtonen

AINEKSET:

(10 annosta):

• n. 25 Maalahden Limppu -viipaleita
• (2 x 325 g pussi tai 650 g pussi)
• 1 dl vissyvettä
• 1 sitruunan mehu

Järvikalatäyte:
• 2 tlk (240 g) järvikalasäilykettä (tai 240 g kypsää järvikalaa)
• 1 punasipuli
• ½ luomusitruunan mehu ja kuori
• 3 rkl ruohosipulia hienonnettuna
• 200 g tuorejuustoa
• 3 rkl kapriksia
• ¾ tl suolaa
• ¼ tl mustapippuria
• ¼ tl valkopippuria

Herne-fetatäyte:
• 200 g pakasteherneitä
• ½ luomusitruunan mehu ja kuori
• 2 kpl valkosipulinkynsiä
• 200 g fetajuustoa
• 100 g tuorejuustoa
• ½ tl suolaa
• ¼ tl mustapippuria

Kuorrutus:
• 200 g tuorejuustoa
• 120 g smetanaa
• Koristeluun esim. herneenversoja, fetaa, herneitä, sitruunankuorta, syötäviä kukkia

Ohje:

Valuta järvikalasäilykkeestä nesteet pois siivilässä (tai jos käytät kypsää järvikalaa, revi se pieniksi paloiksi). Hienonna punasipuli pieneksi. Raasta sitruunan kuoren keltainen osa raastimen hienolla terällä ja purista mehu punasipulisilpun päälle, anna maustua 10 min. Hienonna ruohosipuli. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja laita jääkaappiin jähmettymään.

Sulata 150 g herneitä, raasta joukkoon sitruunankuori ja purista mehu. Raasta joukkoon myös valkosipulit. Aja sauvasekoittimella karkeaksi massaksi. Lisää joukkoon 150 g fetajuustoa, tuorejuusto ja mausteet, aja tasaiseksi tahnaksi. Säästä loput herneistä ja fetasta koristeluun.

Leikkaa limppuviipaleista reunat tasaisiksi. Sekoita yhden sitruunan mehu vissyveteen. Vuoraa leipävuoka kelmulla tai kokoa voileipäkakku esim. leikkuulaudan päälle. Asettele viipaleet vierekkäin ja kostuta sitruunavissyllä. Aloita kerrosten täyttäminen käyttämällä puolet hernetäytteestä. Kokoa limppuviipaleet päälle ja kostuta. Jatka järvikalatäytteellä ja toista, kunnes lopuksi päällimmäiseksi jää kerros limppuviipaleita. Kostuta ja pakkaa voileipäkakku tiiviisti kelmuun, laita jääkaappiin yön yli vetäytymään painon alle.

Vatkaa tuorejuusto ja smetana kiinteäksi vaahdoksi kuorrutusta varten. Levitä voileipäkakun päälle tasaisesti. Koristele haluamallasi tavalla.

Resepti: Emmiina Lehtonen