fbpx

Jouluiset cake popsit

”Maalahden Limpusta valmistetut cake popsit maistuvat uskomattoman hyviltä! Suklaan ja appelsiinin yhdistelmä sopii erinomaisesti joulun aikaan. Näitä on kiva valmistaa ja nauttia koko perheen kesken!” – Emmiina Lehtonen

Määrä: 27 kpl

AINEKSET:

  • 325 g Maalahden Limppu -viipaleita
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 1 appelsiinin kuori raastettuna
  • 3 rkl appelsiinimarmeladia
  • 100 g maitosuklaata
  • 27 kpl cake pops -tikkuja
  • Kuorrutukseen:
  • 400 g valkosuklaata
  • Punainen tomuväri

Aja Maalahden Limppu -viipaleet monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa hienoksi muruksi. Tämä kannattaa tehdä parissa osassa, jotta laite ajaa limppuviipaleet mahdollisimman tasaiseksi muruksi.

Rouhi maitosuklaa veitsellä. Pese appelsiini huolellisesti ja raasta kuori hienoksi raasteeksi.
Sekoita tuorejuuston joukkoon kaakaojauhe, appelsiinimarmeladi ja appelsiinin kuori.
Lisää maustetun tuorejuuston joukkoon murustettu Maalahden Limppu sekä suklaarouhe. Sekoita tasaiseksi massaksi.

Pyörittele n. 25 grammaisiksi palloiksi ja asettele ne tasaiselle alustalle. Työnnä tikut palloihin pystyyn ja laita ne jääkaappiin jähmettymään.
Sulata valkosuklaa mikrossa 10-20 sekunnin pätkissä aina väillä sekoittaen.

Jaa suklaa kahteen osaan ja värjää toinen osa punaisella tomuvärillä.
Kasta puolet cake popseista valkosuklaaseen ja puolet värjättyyn valkosuklaaseen. Anna jähmettyä hetken jääkaapissa. Tikut saat hyvin pysymään pystyssä, kun työnnät ne esimerkiksi styroksipalaan pystyyn.

Tämän jälkeen tee jäljelle jääneillä suklailla punaisiin palloihin valkoiset raidat ja valkoisiin palloihin punaiset raidat valuttaen suklaata haarukalla ja pyöritellen tikkua samalla kädessä.
Siirrä cake popsit jääkaappiin jähmettymään ja odottamaan tarjoilua.

Resepti: Emmiina Lehtonen