fbpx

Juliga cake pops

”Cake pops av Malax Limpa smakar otroligt gott! Kombinationen av choklad och apelsin passar utomordentligt i juletider. Det är roligt att laga och avnjuta dem tillsammans med hela familjen.” – Emmiina Lehtonen

Mängd: 27 st.

INGREDIENSER:

  • 325 g Malax Limpa i skivor
  • 200 g okryddad färskost
  • 2 msk kakaopulver
  • det rivna skalet av 1 apelsin
  • 3 msk apelsinmarmelad
  • 100 g mjölkchoklad
  • 27 st. cake pops-stickor
  • Till glasyren:
  • 400 g vit choklad
  • Röd pulverfärg

Kör skivorna Malax Limpa till fina smulor i en matberedare eller mixer. Det lönar sig att göra detta i ett par omgångar, så att maskinen kör brödskivorna till så jämna smulor som möjligt.

Krossa mjölkchokladen med en kniv. Tvätta apelsinen noggrant och riv skalet fint.
Blanda ned kakaopulvret, apelsinmarmeladen och apelsinskalet i färskosten.
Tillsätt den smulade Malax Limpan samt chokladkrosset i färskosten. Blanda till en jämn massa.

Trilla bollar på ca 25 gram och ställ dem på ett jämnt underlag. Tryck stickorna upprätt i bollarna och ställ in dem i kylskåpet för att stelna.
Smält den vita chokladen i mikrovågsugn 10-20 sekunder i sänder och rör om allt emellanåt.

Dela chokladen i två delar och färga den ena delen med röd pulverfärg.
Doppa hälften av cake popsen i den vita chokladen och hälften i den färgade vita chokladen.
Låt stelna i kylskåpet en stund.  Du får stickorna att stå bra upprätt, när du sticker in dem att stå exempelvis på en styroxbit.

Gör sedan med den återstående chokladen vita ränder på de röda bollarna och röda ränder på de vita bollarna genom att du låter chokladen rinna med en gaffel och samtidigt vrider runt stickan i handen.
Ställ in cake popsen i kylskåpet för att stelna och invänta servering.

Recept: Emmiina Lehtonen