fbpx

Juustoinen leipäsalaatti

”Juustoinen leipäsalaatti on ihastuttava salaatti niin lounaaksi kuin vaikka keittoruoan seurana. Voit valmistaa salaatin muutamaa tuntia aiemmin odottamaan jääkaappiin tarjoiluhetkeä. Sopii myös alkupalasalaatiksi tai vaikka grilliruoan seuraksi.” – Hellapoliisi

Määrä: 4 annosta

Resepti: Hellapoliisi

AINEKSET:

  • 6-7 kpl Maalahden Limppu leipäviipaleita
  • ½ dl rypsi- tai oliiviöljyä
  • 200 g miniluumu- tai kirsikkatomaatteja
  • ½ – 1 pieni sipuli
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl balsamiviinietikkaa
  • mustapippuria myllystä
  • 2 tl sinappia
  • 200 g kermajuustoa
  • ½ dl tuoretta persiljaa hienonnettuna tai pieni määrä tuoretta rosmariinia

Laita rypsi- tai oliiviöljy kulhoon. Purista sormin joukkoon miniluumu- tai kirsikkatomaatit siten, että ne hajoavat.
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet ja lisää kulhoon.
Sekoita joukkoon balsamiviinietikka, mustapippuria myllystä ja sinappia.
Paloittele Maalahden Limppu -leipäviipaleet tasakokoisiksi kuutioiksi.
Leikkaa kermajuusto pieniksi kuutioiksi.
Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja sekoita lopuksi joukkoon hienonnettu persilja tai rosmariini.
Anna maustua jääkaapissa hetki ennen tarjoilua.