Kantarellirisotto

”Kauden sienisatoa on jo kerättävissä ja niitähän kannattaa hyödyntää ruoanlaitossa monipuolisesti. Ihanan risoton voit valmistaa kantarellien lisäksi myös muista syötävistä sienistä. Huomioi kuitenkin ensin sienten esikäsittely ja ryöppää tarvittaessa. Kantarelleja ei tarvitse ryöpätä.” – Hellapoliisi

AINEKSET:

(2-4 annosta):

• 25 g voita
• 1 l kantarelleja
• 1 sipuli
• 25 g voita
• 3 dl risottoriisiä
• 8 dl vettä
• 2 dl kuivaa valkoviiniä TAI omenasiideriä
• 1 kasvisliemikuutio
• mustapippuria myllystä
• 100-200 g paprikatuorejuustoa tai muuta maustettua tuorejuustoa
• 4 viipaletta Maalahden Limppu saaristolaisleipää
• ½ dl tuoretta oreganoa
• (2 rkl oliiviöljyä)
• (parmesaanijuustoa)

Ohje:

Kuumenna voi pannulla, mutta älä ruskista.
Lisää joukkoon kantarellit ja kääntele hetki, kunnes ne hieman pehmenevät.

Kuori ja hienonna sipuli.
Sulata voi kattilassa tai paistokasarissa ja kuullota sipulia hetki.
Lisää risottoriisiä ja kääntele.
Lisää vettä ja siideriä vähän kerrallaan ja anna kypsyä miedolla lämmöllä.
Lisää vettä aina kun edellinen annos on imeytynyt.
Murenna joukkoon kasvisliemikuutio ja rouhi joukkoon mustapippuria myllystä.

Kun risotto alkaa olla sopivan kypsää, sekoita joukkoon paprikatuorejuustoa tai muuta maustettua tuorejuustoa. Tarkista maku.
Leikkaa Maalahden Limppu leipäviipaleet pieniksi kuutioiksi tai hienonna tehosekoittimessa.

Hienonna oregano ja sekoita leipäpalojen joukkoon. Voit halutessasi lisätä joukkoon lorauksen oliiviöljyä.
Ripottele leipä-oreganoseos risoton päälle.
Tarjoa heti!

Resepti: Hellapoliisi