fbpx

Kinuskikiekot tyrnikreemillä

”Kinuskin makuista makeaa ja rapeaa Maalahden Limppua sekä herkullisen hapokasta tyrnikreemiä. Nämä suloiset leivokset sopivat tarjottavaksi suolaisten cocktail-palojen kera tai pienenä makeana päätöksenä aterialle! Voit valmistaa kiekot ja kreemin hyvissä ajoin, mutta kokoa ne vasta juuri ennen tarjoilua.” – Emmiina Lehtonen

AINEKSET:

(8 kpl):

Kinuskikiekko:
• 2 rkl voita
• 2 rkl fariinisokeria
• 8 kpl Maalahden Limppu saaristolaisleipä -viipaleita

Tyrnikreemi:
• 100 g tyrnimarjoja
• ½ dl hillosokeria
• 200 g maustamatonta tuorejuustoa

Koristeluun:
• tyrnijauhetta
• tyrnimarjoja
• syötäviä kukkia

Ohje:

Leikkaa Maalahden Limppu -viipaleista ympyrän muotoisella muotilla kahdeksan kiekkoa (murusta ylijäävä osa ja hyödynnä toisessa reseptissä).
Sulata voi ja fariinisokeri paistinpannulla ja lisää limppukiekot. Paista muutaman minuutin ajan välillä käännellen niin, että limppukiekot saavat pintaansa hieman väriä.

Siirrä kinuskikiekot paistinpannulta syrjään jäähtymään ja rapeutumaan.
Murskaa tyrnimarjoja hieman haarukalla ja lisää ne kattilaan hillosokerin kanssa. Anna kiehua 2–3 minuutin ajan, kunnes seos on sakeutunut. Siivilöi tiheän siivilän läpi kulhoon, jotta saat poistettua tyrnin siemenet. Laita kulho jääkylmään veteen ja anna jäähtyä välillä sekoitellen.

Sekoita jäähtynyt tyrnipyree tuorejuuston sekaan ja vispaa pursotettavaksi massaksi. Anna seoksen vielä tarvittaessa jähmettyä jääkaapissa.
Pakkaa tyrnikreemi pursotinpussiin ja pursota limppukiekkojen päälle. Siivilöi päälle tyrnijauhetta ja koristele tyrnimarjoilla sekä syötävillä kukilla. Tarjoile ja nauti!

Resepti: Emmiina Lehtonen