fbpx

Korean BBQ –leivät

”Korean barbequessa syödään grillattua porsaankylkeä salaatinlehdeltä erilaisten lisukkeiden kera. Voileivissä on käytetty tätä samaa ideaa, mutta makuelämys on koottu Maalahden Limppu -viipaleiden päälle! Tulinen ssamjang-soijapaputahna tuo autenttisen korealaisen ruoan maun. Tahnan löydät suurempien ruokakauppojen aasialaisten tuotteiden hyllystä. Näistä leivistä ei makua ja potkua puutu!” – Emmiina Lehtonen

AINEKSET:

(10 kpl):

• 10 kpl Maalahden Limppu -viipaleita
• 350 g porsaan kylkiviipaletta
• 1 nippu kevätsipulia
• 1 rkl vaaleita seesaminsiemeniä
• ¼ dl soijakastiketta
• 2 tl sokeria
• 1 rkl seesamiöljyä
• ¾ tl chilijauhetta
• 4 valkosipulin kynttä
• 1 ruukku lehtisalaattia
• ssamjang-tahnaa

Leikkaa kevätsipulit ensin noin kolmen sentin mittaisiksi paloiksi ja sitten leikkaa palat ohuiksi suikaleiksi. Laita kevätsipulisuikaleet viideksi minuutiksi jääkylmään veteen likoamaan.

Paahda sillä välin seesaminsiemenet kuivalla pannulla kullanruskeiksi. Sekoita keskenään soija, seesaminsiemenet, seesamiöljy ja chilijauhe. Valuta kevätsipulisuikaleet ja sekoita kastike niiden joukkoon.
Leikkaa porsaan kylkiviipaleet kahteen osaan ja paista ne kuumalla paistinpannulla kypsiksi.

Viipaloi valkosipuli ohuiksi lastuiksi ja paista myös ne paistinpannulla rapeiksi.

Kokoa leivät levittämällä pohjalle kevyesti ssamjang-tahnaa. Asettele leivälle reilusti salaatinlehtiä, paistetut porsaan kylkiviipaleet, marinoidut kevätsipulit sekä rapeat valkosipuliviipaleet. Koristele seesaminsiemenillä ja tarjoile!

Resepti: Emmiina Lehtonen