fbpx

Koreanska BBQ-smörgåsar

”I koreansk barbeque äter man grillade revbensspjäll på sallatsblad tillsammans med olika slags tillbehör. I smörgåsarna har man använt den här samma idén, men smakupplevelsen har samlats på skivor av Malax Limpa! Kryddstark ssamjang-sojabönpasta ger en autentisk smak av koreansk mat. Pastan hittar du på de största mataffärernas hyllor med asiatiska produkter. De här smörgåsarna är sannerligen inte renons på smak och sting!” – Emmiina Lehtonen

INGREDIENSER:

(10 st.):

• 10 skivor Malax Limpa
• 350 g skivat sidfläsk
• 1 knippe salladslök
• 1 msk ljusa sesamfrön
• ¼ dl sojasås
• 2 tsk socker
• 1 msk sesamolja
• ¾ tsk chilipulver
• 4 vitlöksklyftor
• 1 kruka bladsallad
• ssamjang-pasta

Skär först salladslöken i ca tre centimeter långa bitar och skär därefter bitarna i tunna strimlor. Lägg den strimlade salladslöken i blöt fem minuter i iskallt vatten.

Rosta under tiden sesamfröna gyllenbruna i torr panna. Blanda samman sojan, sesamfröna, sesamoljan och chilipulvret. Låt den strimlade salladslöken rinna av och blanda ner dressingen i den.

Skär sidfläskskivorna i två delar och stek dem i het stekpanna tills de är genomstekta.

Skär vitlöken i tunna spånor och stek också dem knapriga i stekpanna.
Bygg upp smörgåsarna genom att breda lätt ut ssamjang-pasta på botten. Lägg på ordentligt med salladsblad, de stekta sidfläskskivorna, den marinerade salladslöken samt de krispiga vitlöksskivorna. Garnera med sesamfrön och servera!

Recept: Emmiina Lehtonen