fbpx

Kukkakaali-juustokeitto

”Kukkakaali on upea kesävihannes. Valmistat siitä helposti todella herkullisen keiton. Paahda uunissa tai pyörittele kuumalla pannulla rapeita Maalahden Limppu saaristolaisleivästä leikattuja krutonkeja ja tarjoa keiton seurana.” – Hellapoliisi

AINEKSET:

(4 annosta):

• 1,3 kg kukkakaalia
• vettä sen verran, että kukkakaali peittyy
• 1-2 kasvisliemikuutiota
• 2 tl rakuunaa
• mustapippuria myllystä
• 200 g sulatejuustoa
• (1 dl kermaa)
• (keitinlientä)
• 150 g Maalahden Limppu saaristolaisleipää
• 2-3 valkosipulinkynttä
• chiliöljyä

Ohje:

Poista kukkakaalista lehdet ja kanta.
Paloittele kukkakaali ja laita kattilaan.
Laske päälle vettä sen verran, että kukkakaali peittyy.
Murenna joukkoon kasvisliemikuutiot.
Anna kiehua noin viisi minuuttia, kunnes kukkakaalit ovat pehmeitä.
Siivilöi keitinliemi talteen.

Soseuta kukkakaalit sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa.
Mausta rakuunalla ja mustapippurilla.
Lisää joukkoon sulatejuusto ja halutessasi kermaa. Sekoita.
Ohenna vielä tarvittaessa keitinliemellä.
Tarkista maku.

Paloittele Maalahden Limppu saaristolaisleipä pieniksi kuutioiksi ja laita leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja sekoita joukkoon.
Valuta päälle chiliöljyä.
Paahda 200 asteessa uunissa, kunnes leipäpalat ovat rapeita.

Tarjoa krutongit keiton seurana.

Resepti: Hellapoliisi