fbpx

Labneh-cocktailpalat

”Labneh on Lähi-Idästä kotoisin oleva tuorejuuston kaltainen tahna, joka valmistuu valuttamalla jogurttia yön yli. Labneh maustetaan mintulla ja sen kaveriksi marinoidaan kirsikkatomaatteja. Maalahden Limppu –saaristolaisleipä tekee pohjasta mehevän ja maukkaan. Helppo ja herkullinen cocktailpala kevään ja kesän juhliin!” – Emmiina Lehtonen

AINEKSET:

(n. 30 kpl):

• 1 pkt Maalahden Limppu -saaristolaisleipää

• 500 g turkkilaista jogurttia (10 %)
• ¾ tl suolaa
• ½ ruukku tuoretta minttua
• 1 tl juoksevaa hunajaa

• 250 g kirsikkatomaatteja
• ½ luomu sitruuna
• ¼ tl sormisuolaa
• ¼ tl mustapippuria myllystä
• 2 rkl oliiviöljyä

Ohje:

Sekoita jogurtti ja suola, laita valumaan harsolla vuorattuun siivilään. Pidä yön yli jääkaapissa, jotta ylimääräinen neste valuu pois.

Viipaloi kirsikkatomaatit, levitä viipaleet lautaselle. Pese sitruuna ja raasta hienolla terällä kuoren keltainen osa. Lisää tomaateille myös suola, pippuri, oliiviöljy ja sitruunamehu. Anna maustua puolen tunnin ajan.

Hienonna minttu valutetun jogurtin joukkoon, lisää myös hunaja.
Leikkaa limppuviipaleiden reunat pois ja puolita viipaleet. Kokoa cocktail-palat ja koristele tuoreilla yrteillä.

Tarjoile ja nauti!

Resepti: Emmiina Lehtonen