fbpx

Labneh-cocktailtilltugg

”Labneh är en färskostliknande smet som härstammar från Mellanöstern och görs genom att man låter yoghurt rinna av över natten. Labneh kryddas med mynta och man marinerar körsbärstomater till tillbehör. Malax Limpan gör underlaget saftigt och gott. Ett enkelt och delikat cocktailtilltugg till vårens och sommarens fester!” – Emmiina Lehtonen

INGREDIENSER:

(16 st.):

• 1 paket av Malax Limpan

• 500 g turkisk yoghurt (10 %)
• ¾ tsk salt
• ½ kruka färsk mynta
• 1 tsk flytande honung

• 250 g körsbärstomater
• ½ ekologisk citron
• ¼ tsk flingsalt
• ¼ tsk svartpeppar från kvarnen
• 2 msk olivolja

Blanda samman yoghurten och saltet, häll att rinna av i en sil som är fodrad med gasväv. Ställ in i kylskåp över natten, så att överlopps vätska rinner av.

Skär körsbärstomaterna i skivor, bred ut skivorna på en tallrik. Tvätta citronen och riv med ett fint skär skalets gula del. Tillsätt även salt, peppar, olivolja och citronsaft till tomaterna. Låt få smak i en halv timme.

Finfördela myntan i den avrunna yoghurten, tillsätt också honungen.
Skär bort kanterna från limpskivorna och skär skivorna itu. Sammanställ cocktailtilltuggsbitarna och garnera med färska örter.

Servera och njut!

Recept: Emmiina Lehtonen