fbpx

Lohileivät hernelevitteellä

”Maalahden Limppu ja lämminsavustettu lohi ovat yhdessä täydellinen makupari! Voileipiin täyteläisyyttä tuo nopeasti valmistuva hernekreemi, kun taas pientä hapokkuutta rasvaiselle kalalle antavat kevyesti pikkelöidyt avomaankurkut. Nämä ihanan kesäiset voileivät hyödyntävät sesongin kasviksia ja maistuvat herkullisilta!” – Emmiina Lehtonen

AINEKSET:

(6 kpl):

• 6 kpl Maalahden Limppu -viipaleita
• 250 g lämminsavulohta
• ½ ruukku herneenversoja

Pikkelöidyt avomaankurkut:
• 2 avomaankurkkua
• 1 rkl rypsiöljyä
• 2 rkl sokeria
• 2 rkl väkiviinaetikkaa

Hernekreemi:
• 150 g herneitä
• ½ lime
• ½ tl suolaa
• ¼ tl mustapippuria
• 1 valkosipulinkynsi
• 50 g maustamatonta tuorejuustoa

Pikkelöidyt avomaankurkut:
Pese avomaankurkut ja leikkaa ne reiluiksi viipaleiksi.
Paista kurkkuviipaleihin kaunis väri rypsiöljyssä kuumalla paistinpannulla.
Sekoita keskenään sokeri ja väkiviinaetikka.
Pyörittele kurkkuviipaleet etikkaliemessä ja anna maustua noin puolen tunnin ajan jääkaapissa.

Hernekreemi:
Jos käytät tuoreita herneitä, irrota herneet paloista ja ryöppää niitä minuutin ajan kiehuvassa vedessä, jonka jälkeen jäähdytä kylmän veden alla siivilässä. Jos käytät pakasteherneitä, sulata ne huolellisesti.
Kuori ja pilko valkosipulinkynsi paloiksi. Aja herneet monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa limen mehun, tuorejuuston, mausteiden ja valkosipulinkynnen kanssa tasaiseksi levitteeksi.
Laita hernelevite jääkaappiin odottamaan voileipien kokoamista.

Voileipien kokoaminen:
Levitä Maalahden Limppu -viipaleiden päälle reilusti hernelevitettä, asettele voileiville pikkelöidyt kurkkuviipaleet sekä lämminsavustettu lohi. Koristele lopuksi herneenversoilla.

Resepti: Emmiina Lehtonen