fbpx

Maa-artisokka-perunasosekeitto

”Talvipäivän ihastuttavan lempeä sosekeitto valmistetaan perunoista ja maa-artisokasta.
Valmis keitto viimeistellään lämminsavulohella ja rapeilla limpputikuilla.​” – Hellapoliisi

4-6 annosta

AINEKSET:

  • 1 kg jauhoista perunaa
  • 1 iso sipuli
  • 700 g maa-artisokka
  • maa-artisokkasose  (vaihtoehto)
  • 1-2 kasvisliemikuutiota
  • 200 g sulatejuustoa
  • tuorejuusto  (vaihtoehto)
  • kerma  (vaihtoehto)
  • suola

Lisäksi:

  • 200 – 300 g lämminsavulohta
  • 4 viipaletta Maalahden Limppua
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl oliviiöljyä

Kuori perunat, sipuli ja maa-artisokat. Mikäli käytät valmista sosetta, tämä lisätään joukkoon myöhemmin.

Laita ainekset kattilaan ja laske päälle vettä, kunnes perunat peittyvät. Lisää joukkoon kasvisliemikuutiot.

Anna kiehua hiljalleen, kunnes perunat ja maa-artisokat ovat kypsiä.
Soseuta sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Mikäli käytössäsi on maa-artisokkasosetta, lisää se joukkoon nyt.
Lisää sulatejuusto, tuorejuusto tai kerma ja mausta suolalla.
Mikäli keittoa tarvitsee ohentaa, voit lisätä joukkoon kermaa tai kiehuvaa vettä.
Tarkista maku.

Valmista rapeat limpputikut.
Leikkaa leivät ohuiksi tikuiksi ja kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
Kuumenna öljy pannulla ja lisää leipätikut ja valkosipuli. Kääntele kuumalla pannulla, kunnes tikut ovat rapeita.

Jaa keitto lautasille, laita päälle lämminsavulohta paloiteltuna ja ripottele pinnalle rapeita leipätikkuja.

Nauti!

Resepti: Hellapoliisi