fbpx

Mansikkasalaatti timjamikrutongeilla

”Ihanan kesäisessä salaatissa maistuvat makea mansikka, rapea fenkoli, täyteläinen buffalo mozzarella sekä timjamilla maustetut Maalahden Limppu -krutongit! Salaatin kruunaa mansikkainen vinegrette. Täydellinen lisukesalaatti tarjottavaksi grilliruokien kera!” – Emmiina Lehtonen

AINEKSET:

(6 annosta):

  • 400 g mansikkaa
  • 1 fenkoli
  • 1 ruukku lehtisalaattia
  • 1 ruukku rucolaa
  • 125 g buffalo mozzarellaa

Mansikka-vinegrette:

  • 2 dl pilkottuja mansikoita
  • 2 rkl tuoreita timjamin lehtiä
  • 1 tl dijon-sinappia
  • 3 rkl vaaleaa balsamietikkaa
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • ½ tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria

Timjamikrutongit:

  • 3 kpl Maalahden Limppu saaristolaisleipä-viipaleita
  • 2 rkl tuoreita timjamin lehtiä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • ¼ tl suolaa

Ohje:

Poista mansikoiden kanta ja pilko niitä 2 dl vinegretteen ja loput viipaleiksi salaattia varten.

Sekoita kaikki vinegreten ainekset keskenään ja aja tasaiseksi sauvasauvasekoittimella.

Sekoita kulhossa timjamin lehdet, oliiviöljy ja suola. Pilko Maalahden Limppu saaristolaisleipä-viipaleet kuutioiksi ja pyörittele ne kulhossa mausteiden kanssa. Levitä uunipellille leivinpaperin päälle ja paahda uunissa 200 asteessa noin 7 minuutin ajan. Anna jäähtyä.

Leikkaa fenkolin kanta pois ja viipaloi se ohuiksi viipaleiksi mandoliinilla tai veitsellä. Laita halutessasi hetkeksi jääveteen rapeutumaan. Valuta huolellisesti ennen tarjoilua.

Revi salaatti ja sekoita fenkoliviipaleet sekä rucola salaatin joukkoon. Laita salaatti tarjoiluastiaan ja lisää mansikkaviipaleet, revitty mozzarella sekä krutongit. Tarjoile mansikka-vinegreten kera!

Resepti: Emmiina Lehtonen