fbpx

Merilevä-limppuranskalaiset

”Jauhettu nori-merilevä tuo rapeaksi paistettuun Maalahden Limppu saaristolaisleipään herkullisen umamisen vivahteen. Seesamilla ja pikkelöidyllä inkiväärillä maustettu majoneesi täydentää aasialaista makumaailmaa. Herkullinen naposteltava illanviettoon!” – Emmiina Lehtonen

AINEKSET:

Merilevä-limppuranskalaiset:
• 1 paketti Maalahden Limppu saaristolaisleipää
• n. 1 dl rypsiöljyä
• 2 kpl nori-merileväarkkia jauhettuna
• ½ tl suolaa

Seesami-inkiväärimajoneesi:
• 1 kananmuna
• 1 tl dijon-sinappia
• ¾ tl suolaa
• 1 ½ rkl riisiviinietikkaa
• 3 rkl seesamiöljyä
• 3 rkl pikkelöityä inkivääriä (sushi-inkivääri eli gari)
• 2 dl rypsiöljyä
• Paahdettuja seesaminsiemeniä koristeluun

Ohje:

Valmista majoneesi. Pilko inkiväärit pieneksi veitsellä, valuta ylimääräiset nesteet pois. Laita korkean ja kapean astian pohjalle kananmuna, sinappi, suola, riisiviinietikka, seesamiöljy ja hienonnettu inkivääri. Kaada lopuksi päälle rypsiöljy. Laita sauvasekoitin astian pohjalle, käynnistä ja nosta hitaasti pyörivin liikkein, jotta kananmuna emulgoituu öljyn kanssa ja muodostaa majoneesin.

Siirrä majoneesi tarjoiluastiaan ja koristele halutessasi kuivalla pannulla kevyesti paahdetuilla seesaminsiemenillä.

Jauha nori-merileväarkit jauheeksi tehosekoittimessa tai monitoimilaitteessa. Katko arkkeja muutamaan osaan ennen jauhamista.

Leikkaa limppuviipaleet pitkittäin neljään osaan tasakokoisiksi paloiksi. Lisää paistinpannulle reilusti rypsiöljyä ja kuumenna. Paista limppuranskalaiset muutamassa osassa, jotta saat hyvän paistopinnan. Paistamisen jälkeen siirrä hetkeksi talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen öljy valuu pois. Mausta limppuranskalaiset suolalla sekä jauhetulla merilevällä.

Tarjoile seesami-inkiväärimajoneesin kera!

Resepti: Emmiina Lehtonen