fbpx

Muikkuleivät

”Ihana pikkusuolainen syntyy helposti vaikkapa työpäivän päätteeksi. Valmista myös juhlapöydän suolaiseksi tarjottavaksi. Helpolla herkullista ja näyttävää”. – Hellapoliisi

AINEKSET:

Ainekset (8-10 annosta):

  • 8-10 viipaletta Maalahden Limppua
  • 300 g pieniä muikkuja
  • 1 muna
  • 2 dl pankojauhoja tai ruisjauhoja
  • ¼ dl suolaa
  • voita paistamiseen

Piparjuurimajoneesi:

  • 1 munan keltuainen
  • ripaus suolaa
  • 1 rkl omenaviinietikkaa
  • 1 rkl sinappia
  • 2 tl piparjuuritahnaa
  • 2 dl rypsiöljyä
  • muutama oksa hienonnettua tilliä

Puhko muikut, eli katkaise niska ja vedä sisälmykset ulos pään mukana. Huuhtele ja kuivaa kalat kevyesti. Riko muna lautaselle ja mittaa toiselle lautaselle pankojauhot tai ruisjauhot. Ripottele joukkoon suolaa ja sekoita.

Kääntele kalat ensin munassa ja sitten jauhoseoksessa. Paista kuumalla pannulla voissa molemmin puolin. Valmista majoneesi.

Laita keltuainen kulhoon ja mittaa joukkoon suola, omenaviinietikka, sinappi ja piparjuuritahna. Sekoita. Lisää öljy vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen, kunnes majoneesi sakenee. Tarkista maku.

Levitä majoneesia Maalahden Limpulle ja laita päälle keko paistettuja muikkuja. Koristele annos tillillä tai herneenversoilla.

Resepti: Hellapoliisi