fbpx

Peurapyörykät

”Nämä pyörykät sulavat suuhun. Riistan jauhelihaa löydät kaupan pakastealtaasta. Voit toki korvata sen myös naudanjauhelihalla. Maalahden Limppu korvaa korppujauhot ja antaa pyöryköille herkullisen maun. Turvota ne oluessa tai vedessä, ihan kuinka haluat.” – Hellapoliisi

AINEKSET:

(n. 30 kpl):

  • 4 viipaletta Maalahden Limppu -saaristolaisleipää
  • 2 dl olutta
  • 1 sipuli
  • 2 rkl voita
  • 500 g peuranjauhelihaa
  • 1 kananmuna
  • ¾ tl suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • timjamia tai rosmariinia maun mukaan

Lisäksi:

  • 50 g voita
  • muutama varsi timjamia tai rosmariinia hienonnettuna

Ohje:

Laita olut kulhoon. Hienonna Maalahden Limppu -leipäviipaleet ja laita oluen joukkoon. Anna seistä hetki. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna voi pannulla ja kuullota sipulia, kunnes se hieman pehmenee. Laita jauheliha kulhoon ja lisää joukkoon kuullotettu sipuli, kananmuna, suola ja mustapippuria maun mukaan. Revi joukkoon tuoretta timjamia tai rosmariinia maun mukaan. Kääntele tasaiseksi massaksi ja muotoile pyöryköiksi. Paista kuumalla pannulla voissa tai leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä 200 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 20 minuuttia.

Sulata voi ja sekoita joukkoon timjamia tai rosmariinia. Valuta seos kypsien pyöryköiden joukkoon juuri ennen tarjoilua.

Resepti: Hellapoliisi