fbpx

Hjortbullar

”De här bullarna smälter i munnen. Viltfärs hittar du i butikens frysdisk. Du kan naturligtvis också ersätta den med nötfärs. Malax Limpan ersätter ströbröd och ger bullarna en delikat smak. Låt svälla i öl eller vatten, alldeles som du vill.”
– Hellapoliisi

INGREDIENSER:

(ca 30 st.):

  • 4 skivor av Malax Limpan
  • 2 dl öl
  • 1 lök
  • 2 msk smör
  • 500 g hjortfärs
  • 1 ägg
  • ¾ tsk salt
  • svartpeppar från kvarnen
  • timjan eller rosmarin efter smak

Dessutom:

  • 50 g smör
  • några kvistar finfördelad timjan eller rosmarin

Häll ölet i en skål. Finfördela Malax Limpan -skivorna och lägg i ölet. Låt stå en stund. Skala och finfördela löken. Hetta upp smöret i en panna och fräs löken, tills den mjuknar en aning. Lägg färsen i skålen och tillsätt den frästa löken, ägget, salt och svartpeppar efter smak. Riv ner färsk timjan och rosmarin efter smak. Vänd till en slät massa och trilla till bullar. Stek i het panna i smör eller grädda på en ugnsplåt som är beklädd med bakplåtspapper i 200 grader i ugnens mittläge i ca 20 minuter.

Smält smöret och blanda ner timjan eller rosmarin. Låt blandningen rinna över de färdiga bullarna just innan de serveras.

Recept: Hellapoliisi