fbpx

Puolukkajäädykettä tattikinuskilla

”Tämän jälkiruoan maut tulevat suoraan metsästä! Raikasta puolukkajäädykettä täydentää täyteläinen tattikinuski ja rapea Maalahden Limppu -muru. Kokeile rohkeasti tatteja myös jälkiruoassa, ja huomaa kuinka loistavasti ne sopivat myös makeaan makumaailmaan!” – Emmiina Lehtonen

AINEKSET:

kuudelle

Puolukkajäädyke:
• 2,5 dl kuohukermaa
• 2 dl puolukkaa
• 150 g ranskankermaa
• 40 g kananmunan valkuaista
• 40 g sokeria

Tattikinuski:
• 2 dl pilkottuja herkkutatteja
• 2 rkl voita
• 2 dl kuohukermaa
• 2 dl fariinisokeria
• ½ tl suolaa

Maalahden Limppu -muru:
• 3 kpl Maalahden Limppu -viipaleita
• 1 rkl voita
• ½ tl vaniljasokeria

Lisäksi:
• Puolukoita

Puolukkajäädyke:
Valmista puolukkajäädyke kiehauttamalla kattilassa kerma ja puolukat. Aja massa sileäksi tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Siivilöi halutessasi tiheän siivilän läpi. Sekoita ranskankerma joukkoon. Vatkaa valkuainen ja sokeri vaahdoksi sähkövatkaimella. Kääntele vaahto jäädykemassan sekaan.
Annostele jäädykemassa vuokaan ja pakasta yön yli. Voit käyttää joko yksittäisiä annosvuokia tai yhtä suurempaa vuokaa. Silikoninen vuoka toimii parhaiten, mutta voit käyttää myös muuta materiaalia olevaa vuokaa ja vuorata sen kelmulla.

Tattikinuski:
Puhdista tatit ja leikkaa ne reiluiksi paloiksi. Paista tatteja voissa niin kauan että ne saavat pintaansa kauniin ruskean värin, jonka jälkeen lisää joukkoon kerma ja fariinisokeri. Keitä kolmen minuutin ajan. Aja tattikinuski tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella sileäksi ja mausta suolalla.

Maalahden Limppu -muru:
Aja Maalahden Limppu -viipaleet tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa hienoksi muruksi. Paista limppumurua voissa parin minuutin ajan, ota pois liedeltä ja sekoita joukkoon vaniljasokeri. Anna jäähtyä.

Kokoaminen:
Ota jäädyke pakastimesta hyvissä ajoin, kumoa se tarjoiluastiaan ja anna temperoitua hetken huoneenlämmössä. Kokoa jälkiruoka lisäämällä jäädykkeen päälle tattikinuskia, limppumurua ja puolukoita.

Resepti: Emmiina Lehtonen