fbpx

Rukiinen mustikkapaistos

”Tämä superhelppo rukiinen mustikkapaistos on upean makuinen. Tarjoa seuraksi vaahdotettua vaniljakastiketta tai kermavaahtoa. Mausta kerma sokerilla ja vaniljalla.” – Hellapoliisi

AINEKSET:

(6 annosta):

• 500 g mustikoita
• 200 g Maalahden Limppu -saaristolaisleipää
• 1 dl fariinisokeria tai kookossokeria
• 75 g voita tai margariinia
• ripaus kanelia

Lisäksi:
• 2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta TAI kermavaahtoa

Ohje:

Laita tuoreet tai pakastemustikat reunalliseen uunivuokaan.
Laita Maalahden Limppu -leipäviipaleet tehosekoittimeen.
Lisää joukkoon fariinisokeri tai kookossokeri, huoneenlämpöinen voi tai margariini ja ripaus kanelia.
Sekoita, kunnes leivät ovat hienontuneet.
Levitä leipäseos vuokaan kauttaaltaan.

Kypsennä 200 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 20 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin värinen.

Tarjoa seuraksi vaahdotettua vaniljakastiketta tai sokerilla ja vaniljasokerilla maustettua kermavaahtoa.

Resepti: Hellapoliisi