fbpx

Rågig blåbärsgratäng

”Denna superenkla rågiga blåbärsgratäng smakar storartat. Servera med vaniljsås som vispats till skum eller vispgrädde. Krydda grädden med socker och vanilj.” – Hellapoliisi

INGREDIENSER:

(6 portioner):

• 500 g blåbär
• 200 g skivor av Malax Limpan
• 1 dl farinsocker eller kokossocker
• 75 g smör eller margarin
• En gnutta kanel

Dessutom:
• 2 dl vaniljsås som vispats till skum ELLER vispgrädde

Lägg de färska eller frysta blåbären i en ugnsform med kant.
Sätt Malax Limpan -skivorna i en mixer.
Tillsätt farinsocker eller kokossocker, rumsvarmt smör eller margarin och en gnutta kanel.
Blanda tills brödet har blivit finfördelat.
Bred ut brödblandningen över hela formen.

Grädda i 200 grader på ugnens mittgaller i ungefär 20 minuter eller tills ytan har fått en vacker färg.

Servera med vaniljsås som vispats till skum eller vispgrädde som kryddats med vaniljsocker.

Recept: Hellapoliisi