fbpx

Ruokaisa leipämunakas

”Valmista ruokaisa munakas, jota voit tarjota annospaloina piirakan tapaan.
Tämä munakas sisältää herkullista Maalahden Limppua, härkäleikkelettä ja kasviksia.​” – Hellapoliisi

10 annospalaa

AINEKSET:

  • 200 g Maalahden Limppua
  • 1 sipuli (varsineen)
  • purjosipuli – (vaihtoehto)
  • 10 miniluumutomaattia
  • 100 g kylmäsavuhärkäleikkelettä
  • naudanpaistileikkele – (vaihtoehto)
  • 8 kananmunaa
  • 1 dl kermaa
  • vesi (vaihtoehto)
  • 100 g juustoraastetta
  • ¼ tl suolaa
  • mustapippurirouhetta

Vuoraa noin 20×20 cm reunallinen paistovuoka leivinpaperilla.
Paloittele Maalahden Limppu pieniksi kuutioiksi ja ripottele vuoan pohjalle.
Hienonna sipuli varsineen tai purjosipuli.
Puolita miniluumutomaatit.
Ripottele ne kerroksittain uunivuokaan.
Levitä päälle härkä- tai naudanpaistileikkeleet ohuina siivuina tai hienonnettuna.
Riko munat kulhoon ja sekoita joukkoon kerma tai vesi, juustoraaste ja suola. Rouhi joukkoon vielä mustapippuria. Kaada munaseos vuokaan ja kypsennä munakasta 200-asteisessa uunissa noin puoli tuntia, tai kunnes pinta on kiinteä. Leikkaa annospaloiksi.

Tarjoa hieman lämpimänä.

Resepti: Hellapoliisi