fbpx

Saaristolaisleipä kantarellimunakkaalla

”Nyt nautitaan syksyisestä sienimunakkaasta, johon voit käyttää mitä tahansa syötäväksi kelpaavia metsäsieniä. Herkullisen ruokaisa munakas maistuu juureen leivotun Maalahden Limppu -saaristolaisleivän kanssa. Tarjoa vaikka viikonloppuherkuksi!” – Hellapoliisi

AINEKSET:

(1 annos):

• 2 kananmunaa
• 2 rkl kermaa tai vettä
• ripaus suolaa
• 1 pieni sipuli
• 2 dl kantarelleja
• nokare voita

Lisäksi:
• Maalahden Limppu -viipaleita
• nokare voita
• rucolaa

Ohje:

Riko kananmunat kulhoon ja sekoita joukkoon kerma tai vesi ja ripaus suolaa. Kuori ja hienonna sipuli. Paloittele kantarellit.

Kuumenna voi pannulla ja kun vaahto alkaa laskeutua, lisää sipuli ja kantarellit. Kääntele hetki sekoitellen.
Lisää sitten munakasmassa ja työnnä massaa pannun reunoilta keskelle päin, kunnes massa alkaa hyytyä.
Tiputa lämpötilaa ja paista kunnes munakas on hyytynyt.

Valuta lautaselle ja tarjoa voilla siveltyjen Maalahden Limppu -leipäviipaleiden kanssa.

Resepti: Hellapoliisi