fbpx

Kantarellomelett med Malax Limpan

”Nu ska vi njuta av en höstlig svampomelett, till vilken man kan använda vilka ätliga skogssvampar som helst. Den delikat mättande omeletten smakar gott tillsammans med Malax Limpan, som är bakad med surdeg. Servera till exempel som delikatess på veckoslutet!”- Hellapoliisi

INGREDIENSER:

(1 portion):

• 2 ägg
• 2 tsk grädde eller vatten
• en nypa salt
• 1 liten lök
• 2 dl kantareller
• en klick smör

Dessutom:
• Malax Limpan
• En klick smör
• rucola

Knäck äggen i en skål och blanda i grädde eller vatten och en nypa salt.
Skala och hacka löken. Skär kantarellerna i bitar.

Hetta upp smöret i en kastrull och tillsätt löken och kantarellerna när skummet börjar lägga sig. Vänd en stund under omrörning.
Tillsätt sedan omelettsmeten och tryck bort den från kanterna in mot mitten av pannan tills smeten börjar stelna.
Sänk temperaturen och stek tills omeletten har stelnat.

Låt glida över på en tallrik och servera med smörade skivor av Malax Limpan.

Recept: Hellapoliisi