fbpx

Saaristolaisleipä lehtikaalipestolla

”Syksyn sesonkikasviksesta lehtikaalista valmistuu kauniin vihreä ja herkullisen makuinen pesto! Kaverikseen se ei kaipaa muuta kuin rapeaksi paistetun happamanmakean Maalahden Limppu -saaristolaisleivän. Tarjoile cocktailpalana tai käytä pestoa voileipien levitteenä.” – Emmiina Lehtonen

AINEKSET:

(20 kpl):

Lehtikaalipesto:
• 100 g lehtikaalia
• 1 dl oliiviöljyä
• 50 g parmesaanijuustoa
• 50 g cashew-pähkinöitä
• 2 valkosipulinkynttä
• ½ – 1 tl suolaa
• 2 oksaa persiljaa
• 1 rkl sitruunamehua

• 10 viipaletta Maalahden Limppu -saaristolaisleipää
• 1 rkl voita
• 1 rkl rypsiöljyä

Ohje:

Huuhtele lehtikaalit ja irrota lehtiruoti. Raasta parmesaanijuusto, kuori valkosipulinkynnet ja purista sitruunan mehu. Pilko lehtikaalia, valkosipuleja sekä persiljaa hieman pienemmäksi.
Aja monitoimilaitteessa tai tehosekoittimessa kaikki ainekset keskenään tasaiseksi massaksi.

Halkaise Maalahden Limppu -viipaleet ja paista paistinpannulla rapeiksi voin ja öljyn seoksessa.
Levitä lehtikaalipesto limppuviipaleille, koristele halutessasi syötävillä kukilla ja tarjoile!

Resepti: Emmiina Lehtonen