fbpx

Malax Limpan med grönkålspesto

”Av höstens säsonggrönsak får du en vackert grön och delikat pesto! Som följeslagare behöver den inte annat än den knaperstekta sötsura Malax Limpan. Servera som cocktailtilltugg eller använd peston som pålägg.”
Emmiina Lehtonen

INGREDIENSER:

(20 st.):

Grönkålspesto:
• 100 g grönkål
• 1 dl olivolja
• 50 g parmesanost
• 50 g cashewnötter
• 2 vitlöksklyftor
• ½ – 1 tsk salt
• 2 kvistar persilja
• 1 msk citronsaft

• 10 skivor av Malax Limpan
• 1 msk smör
• 1 msk rybsolja

Skölj grönkålen och ta bort bladskaftet. Riv parmesanosten, skala vitlöksklyftorna och pressa saften ur citronen. Hacka grönkålen, vitlöken och persiljan lite mindre.

Mixa alla ingredienser i en matberedare eller mixer till en slät smet.
Skär Malax Limpan -skivorna itu och stek dem krispiga i en stekpanna i en blandning av smör och olja.

Fördela grönkålspeston på limpskivorna, garnera med ätbara blommor om du så önskar och servera!

Recept: Emmiina Lehtonen