”Krispiga Malax Limpan, mustig burratakräm, friskt rivet citronskal, finklippt bladpersilja samt salta sardellfiléer. De delikata burratasmörgåsarna är perfekta att servera exempelvis på en farsdagsbrunch!” – Emmiina Lehtonen
”Krispiga Malax Limpan, mustig burratakräm, friskt rivet citronskal, finklippt bladpersilja samt salta sardellfiléer. De delikata burratasmörgåsarna är perfekta att servera exempelvis på en farsdagsbrunch!” – Emmiina Lehtonen
(6 st.):
• 6 skivor Malax Limpan
• ½ msk rybsolja
• ½ msk smör
• 125 g burrata
• ¼ tsk salt
• ¼ tsk svartpeppar
• 1 msk honung
• 1 msk citronsaft
• skalet av en ekologisk citron
• färsk bladpersilja
• 40 g sardellfiléer i olivolja
Stek limpskivorna krispiga i en blandning av olja och smör.
Låt vätskan rinna av från burratan och lägg den i en skål, söndra dess struktur med en gaffel. Blanda i salt, svartpeppar, honung och citronsaft.
Bred burratablandningen på de rostade brödskivorna. Tvätta citronskalet och riv med rivjärnets fina skär lite skal på burratan. Finklipp också på bladpersilja. Tillsätt 1–2 sardeller/smörgås. Servera med citronklyftor!
Recept: Emmiina Lehtonen
Expresskurvan 5
65380 VASA
FINLAND
Tel. +358 (0)6 3577 100
vardagar kl 09.00 – 15.00
info (at) maalahdenlimppu.fi