fbpx

Färgrikt förrättsfat

”Julbordets vackra förrättsfat är här. Det är mycket enkelt att åstadkomma, men det är spektakulärt och var och en kan välja de ingredienser som smakar. Du kan också servera andra ingredienser som tilltalar upplagda i strimmor.” – Hellapoliisi

INGREDIENSER:

(2-4 portioner):

• 4 skivor Malax Limpa
• 150 g regnbågsrom
• 2 små rödlökar
• ½-1 kruka dill
• 1 liten burk cocktailgurkor
• 150 g kallrökt lax
• 2 dl groddar
• 200 g varmrökt lax
• 100-150 g ost enligt egen smak

Dressing:
• 200 g smetana
• 1-2 tsk pepparrotskräm eller wasabi
• (en gnutta salt)

Skär Malax Limpan i små kuber.

Lägg upp dem i en strimma på ett serveringsfat. Lägg upp regnbågsrommen bredvid. Skala och finfördela rödlöken. Finfördela dillen. Lägg upp dem i strimmor och lägg upp cocktailgurkorna. Finfördela sedan den kallrökta laxen och lägg upp den sida vid sida med groddarna. Riv ännu den varmrökta laxen i bitar och finfördela osten. Servera delikat dressing som tillbehör.

Blanda ner pepparrotskrämen eller wasabin i smetanan. Tillsätt en aning salt. Kontrollera smaken.

Servera!

Recept: Hellapoliisi