fbpx

Gravlaxsmörgås av Malax Limpan

Receptet: Antti Puromies

INGREDIENSER:

  • Malax Limpan
  • God gravlax
  • Färsk gurka
  • Tzatziki gurksallad
  • Färsk sallat
  • Dill

Ingredienser för tzatziki (ung. 8-10 portioner):

  • 250 g turkisk yoghurt
  • 1 dl riven gurka
  • 1 vitlöksklyfta
  • en nypa salt

Lägg ett lager tzatziki på brödskivan.
Du kan antingen använda färdig tzatzik eller göra den själv.
Lägg sedan ett salladsblad, gravlax och gurka på brödskivan.
Garnera till sist med lite dill.

Recept för tzatziki:

Mät upp den turkista yoghurten i en skål och riv gurkan.
Pressa överlopps vätska ur gurkan och häll den rivna gurkan i yoghurten.
Pressa i vitlöksklyftan och smaksätt med en nypa salt.
Kontrollera smaken.