fbpx

Grillade auberginesmörgåsar

”De med misopasta kryddade grillade auberginerna har en underbar umamismak! De saftiga aubergineskivorna passar perfekt med den knaperrostade Malax Limpan.” – Emmiina Lehtonen

INGREDIENSER:

(6 st.):

Misosås:
• 1 ½ msk ljus misopasta
• ½ msk sesamolja
• ½ msk sojasås
• 1 msk risvinäger
• 1 msk farinsocker
• 1 msk kokande vatten
• 1 vitlöksklyfta

Dessutom:
• 6 skivor av Malax Limpan
• 1 mindre aubergine
• hummus
• groddar

Till garnering:
• salladslök
• sesamfrön

Skär auberginen i ungefär en halv centimeter tjocka skivor.
Skala och riv vitlöken. Blanda samman alla såsingredienser.
Grilla aubergineskivorna som sådana vackert bruna och mjuka. Pensla misosås på vardera sidan och grilla på lägre värme så att såsen rostas på auberginens yta.

Rosta Malax Limpan -skivorna i en grill.
Skär salladslöken i skivor.

Sammanställ smörgåsarna. Bred hummus på limpskivorna, tillsätt en aning groddar och aubergineskivorna ovanpå. Garnera med salladslök och sesamfrön.

Recept: Emmiina Lehtonen