fbpx

Jordgubbs-fetasmörgåsar

”Jordgubbs-fetasmörgåsarna blir färdiga medan gästerna redan väntar. De vackra smörgåsarna lämpar sig också för vårens och sommarens feststunder. Malax Limpan är ett förtjusande bröd bakat på surdeg, för dess aningen söta smak passar bra med såväl söta som salta fyllningar och brödet håller sig länge saftigt.” – Hellapoliisi

INGREDIENSER:

10 portioner

• 10 skivor Malax Limpa
• några nävar tatsoi och rucolaskott eller andra skott
• 100 g fetaost
• svartpeppar från kvarnen
• 10 basilikablad
• 10 jordgubbar
• balsamico eller tjärsirap

Lägg skivorna Malax Limpa på ett serveringsfat. Lägg på var och en tatsoi och ruculaskott eller andra skott. Smula ned fetaost ovanpå. Mala svartpeppar från kvarnen på ytan. Dekorera med basilika och jordgubbar. Häll på lite balsamico eller tjärsirap.

Recept: Hellapoliisi