fbpx

Kantarellsmörgåsar

INGREDIENSER:

  • Malax Limpan
  • 250 g rensade kantareller
  • Små kantareller till garnering
  • 8 dl vispgrädde
  • 1 st. söt lök
  • 1 klyfta vitlök
  • Svartpeppar från kvarnen efter smak
  • Salt efter smak
  • 0,5 dl vitvinsvinäger
  • 100 g smör

Kantarellskum

Koka upp 100 g svamp och 3 dl grädde.
Sila och kyl av. Ta till vara grädden och de svampar, som blir kvar i silen. Om du så önskar kan du tillsätta svamparna till kantarellpurén.

Kantarellpuré

Finfördela löken.
Sautera löken och 150 g svamp i smör
Tillsätt 5 dl vispgrädde och koka svampen i grädden så länge att grädden börjar tjockna.
Häll svamp-gräddblandningen i en mixer och finfördela svampen till puré. Om du så önskar kan du tillsätta i mixern den silade svamp, som blev över vid beredningen av kantarellskummet.
Krydda med svartpeppar.
Kyl ned till puré i kylskåpet.

Små kantareller till garnering

Hetta upp en liten kastrull och lägg de små kantarellerna i den.
Häll genast på vinägern och lyft kastrullen från spisen.
Täck över kastrullen med folie eller ett lock.

Uppläggning och garnering

Smörj Malax Limpan -skivorna med svamppuré. Lägg de små kantarellerna på brödet och lägg på små klick kantarellskum ovanpå.

Recept: Antti Puromies