fbpx

Körsbäriga getostsmörgåsar

Vuohenjuustoleivät

”Körsbäriga getostsmörgåsar kan avnjutas exempelvis som tillbehör till sopprätter eller som sådana, t.ex. som en lätt kvällsmåltid. Du kan också byta ut körsbärssylten mot någon annan söt eller lite syrlig sylt. Prova också paprika-chilisylt.” – Hellapoliisi

INGREDIENSER:

(6 portioner):

• 6 skivor av Malax Limpan
• ca 150 g mjuk getost
• 1 dl körsbärssylt eller annan sylt
• 1 dl valnötter, pekannötter eller cashewnötter
• 2 msk honung
• rosmarin eller persilja
• svartpeppar från kvarnen

Rosta Malax Limpan-skivorna i brödrosten.
Lägg dem sedan på ett serveringsfat.
Bred mjuk getost på dem.
Klicka med sked en aning körsbärssylt eller någon annan sylt på var och en.
Rosta nötterna i het panna och krossa dem lite. Strö krosset på brödskivorna.
Låt rinna på en aning honung och dekorera med örter och svartpeppar.
Servera!

Recept: Hellapoliisi

Uusimmat reseptit

Nyaste recept

Newest Recipes