fbpx

Kräftsmörgåsar med brynt smör

”Brynt och skummat smör passar tack vare sin nötaktiga smak mycket bra med den saftiga Malax Limpan och kräftstjärtar! Serveras med en aning kapris, frilandsgurka och färsk dragon. Delikat på kräftskivor eller som vardagsmellanmål!”- Emmiina Lehtonen

INGREDIENSER:

(10 st.):

• 10 skivor av Malax Limpan
• 200 g smör
• ¼ tsk salt
• 150 g kräftstjärtar
• 2 frilandsgurkor
• 25 g kapris
• färsk dragon
• citron

Dela smöret i två delar. Låt hälften stå i rumstemperatur för att mjukna och lägg hälften i en kastrull.
Smält smöret i kastrullen. Håll plattan på medelhög värme och vänta tills smöret börjar skumma. Rör om då och då. Det brynta smöret är klart när det doftar nötigt och har en gyllenbrun färg. Var försiktig så att du inte bränner smöret. När det brynta smöret är klart, överför det till en värmetålig skål för att svalna.

Mjuka vid behov upp det rumsvarma smöret något i mikrovågsugn, men låt det inte smälta. Vispa smöret med en elvisp tills det bildar ett fluffigt vitt skum. Vispa i det kylda brynta smöret och smaka av med salt.
Skala och skiva frilandsgurkorna i tunna skivor. Låt lagen rinna av från kaprisen.

Montera smörgåsarna. Bred en generös mängd skummat smör på botten och toppa med kräftstjärtar, kapris, skivor av frilandsgurka och färsk dragon. Servera med citronklyftor!

Recept: Emmiina Lehtonen