fbpx

Kyckling-caesarsmörgåsar

”Malax Limpan är en utmärkt bas för snacks. Servera på kvällsbjudningar, som lunch eller vid festliga tillfällen. Dessa läckerbitar smakar året runt.” – Hellapoliisi

INGREDIENSER:

(8 portioner)

  • 8 skivor Malax Limpa
  • 1 förpackning romaine- eller cosmopolitansallad
  • 200 g färdig kycklingfilé
  • 1-1 ½ dl okryddad yoghurt eller majonnäs
  • 2 anjovisfiléer
  • 1 vitlöksklyfta
  • 100 g parmesanost i flarn
  • Krutonger:
  • 3-4 skivor Malax Limpa
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 2 msk rybsolja

Lägg upp skivorna Malax Limpa på ett serveringsfat.

Finfördela romaine- eller cosmopolitansalladen i rejäla bitar. Tillsätt färdiga kycklingfiléstrimlor.

Häll den okryddade yoghurten eller majonnäsen i en skål som är försedd med skärblad och lägg i anjovisfiléerna och den skalade vitlöksklyftan. Kör till en jämn smet. Kontrollera smaken. Blanda ned dressingen omsorgsfullt i salladen. Tillsätt också parmesanost i flarn. Fördela salladen på brödskivorna och tillred ännu krutongerna. Skär kanterna av brödskivorna och skär skivorna i små kuber. Skala och finfördela vitlöksklyftorna. Hetta upp rybsolja i en panna och lägg i brödkuberna och vitlöken. Vänd en stund på hög värme tills brödkuberna får en aning färg. Fördela brödkuberna på salladen. Servera!

Recept: Hellapoliisi