fbpx

Lax-räktriangelsmörgåsar

”Lax-räktriangelsmörgåsar är ett elegant serveringsförslag, till exempel på sommarfester eller som en matig lunch eller mellanmål. Malax Limpan är smaskig och smörgåsarna torkar inte när de står färdiga. Förvara ändå de färdigt fyllda smörgåsarna i kylskåpet under en duk tills serveringen.” – Hellapoliisi

Mängd: 16 portioner

INGREDIENSER:

  • 16 skivor av Malax Limpan
  • 200g flamlax, varmrökt lax eller kallrökt lax
  • ½ knippe dill
  • 200g färskost (naturell eller smaksatt, enligt din smak)
  • 2 dl finhackade räkor
  • 2 kokta ägg
  • dill för dekoration
  • 8 st. salladsblad

Stapla brödskivorna på ett arbetsbräde.

Lägg flamlaxen, varmrökta laxen eller den hackade kallrökta laxen i en skål.

Finhacka dillen och tillägg den tillsammans med färskosten i skålen. Hacka räkorna och det andra kokta ägget och blanda dem med i fyllningen.
Dela fyllningen på åtta brödskivor. Lägg på salladsbladen och skivad ägg och dill.

Lägg de andra brödskivorna och halvera smörgåsarna i trianglar.
Placera på ett serveringsfat och dekorera om så önskas med dill och citron- eller limeklyftor eller skivor.

Recept: Hellapoliisi