fbpx

Malax Limpan Grilled Cheese

”Malax Limpan som rostats knaprig och kryddats med vitlök får en liten piff av jalopeño och en mustig gratinering av gruyére- och cheddarost! En enkel och delikat smakbit att bjuda på åskådarläktaren!” – Emmiina Lehtonen

INGREDIENSER:

(8 st.):

• 8 skivor av Malax Limpan
• 2 vitlöksklyftor
• 2 msk olivolja
• 3 msk finklippt färsk oregano
• 100 g gruyéreost
• 100 g cheddarost
• 1 ägg
• ¼ tsk svartpeppar
• 3 jalopeños

Värm upp ugnen till 225 grader.
Skala och riv vitlöksklyftorna med rivjärnets fina skär och blanda ned i olivoljan. Stryk på skivorna av Malax Limpan med en pensel. Rosta brödskivorna i ugnen i fem minuter.

Finklipp oreganobladen. Riv de båda ostarna och blanda samman med ägget, svartpepparn och oreganon.
Skär jalopeñon i tunna skivor.

Lägg jalopeñoskivorna på de rostade brödskivorna och tillsätt rejält med ostfyllning. Grädda i ugnens övre del i 8 minuter eller tills ytan har fått färg. Servera varma med någon god dryck!

Recept: Emmiina Lehtonen