”En mättande kyckling-ostsallad smakar gott alla gånger. Den är lätt att laga och den stilfulla salladen intar sin plats även på ett festbord. Om du så önskar kan du även ersätta den röda peston med grön pesto.” – Hellapoliisi
”En mättande kyckling-ostsallad smakar gott alla gånger. Den är lätt att laga och den stilfulla salladen intar sin plats även på ett festbord. Om du så önskar kan du även ersätta den röda peston med grön pesto.” – Hellapoliisi
(4 portioner):
• 1 isbergssallat
• 200 g miniplommontomater
• ½ stor gurka
• 1 kruka Thaibasilika
• 150 g cheddarost eller annan ost
• 1 dl jalapenoringar (konserv)
• 1 grillkyckling
Dessutom:
• 5 skivor av Malax Limpan
• 50–100 g röd pesto
Skär isbergssallaten i bitar.
Halvera miniplommontomaterna.
Skär gurkan i bitar.
Finfördela Thaibasilikan.
Skär cheddarosten eller den andra osten i bitar.
Lägg ingredienserna i en salladsskål och tillsätt de avrunna jalapenoringarna.
Avlägsna skinnet och benen från grillkycklingen och riv köttet i strimlor.
Lägg ned i salladsskålen och blanda om salladen.
Skär skivorna av Malax Limpan i kuber och blanda i den röda peston.
Tillsätt brödkuberna till salladen och blanda om.
Servera!
Recept: Hellapoliisi
Expresskurvan 5
65380 VASA
FINLAND
Tel. +358 (0)6 3577 100
vardagar kl 09.00 – 15.00
info (at) maalahdenlimppu.fi