fbpx

Picklade jordgubbar och burrataa

”Jordgubbar får en helt ny smak när de picklas. Av den krispiga Malax Limpan, krämig burrataost och syrliga picklade jordgubbar får du delikata snacks till sommarens picknick!” – Emmiina Lehtonen

INGREDIENSER:

(för fyra):

Picklade jordgubbar:
• 250 g jordgubbar
• 1 dl ljus balsamvinäger
• ½ dl socker
• ½ dl vatten
• ½ tsk salt
• ca 5 korn svartpeppar
• några kvistar färsk timjan

Dessutom:
• 4 skivor av Malax Limpan
• rybsolja, smör
• 1 burrataost
• olivolja
• fingersalt, svartpeppar
• färsk timjan

Häll den ljusa balsamvinägern. sockret, vattnet, saltet, svartpepparn och timjankvistarna i en kastrull. Hetta upp så att sockret smälter. Ta bort från spisen och låt svalna.

Ta bort stjälken från jordgubbarna och skär dem itu eller i fyra delar. Lägg dem i en ren glasburk och häll på den svalnade pickellagen. Låt ta smak i kylskåp i ett par timmar eller gärna över natten.

Rosta Malax Limpan-skivorna i en stekpanna i en blandning av smör och olja.
Skär burratan i fyra delar. Lägg dem på limpskivorna. Strö en aning fingersalt, svartpeppar och olivolja på burratan.

Lägg ännu på smörgåsarna de picklade jordgubbarna och garnera med färsk timjan. Njut!

Recept: Emmiina Lehtonen