fbpx

Sallad av Kallrökt Lax

”Förbered denna sallad av kallrökt lax till exempel till en kvällsträff eller till ett salladsbord. Det är också ett underbart serveringsförslag för att njuta tillsammans med gott sällskap.” – Hellapoliisi

Mängd: 2 portioner

INGREDIENSER:

  • 2 skivor av Malax Limpan
  • olja
  • 2 tsk fänkålsfrön
  • 50 g broccoli, klöver och alfalfa groddar
  • En påse salladsblandning
  • 2 kokta ägg
  • 200 g kallrökt lax

Sås:

  • 200 g gräddfil
  • 1 tsk honung
  • nypa salt
  • några kvistar av dill

Skär Malax Limpa-skivorna till små tärningar.

Hetta upp oljan i en panna och tillsätt brödkuberna och fänkålsfröna. Vänd hela tiden om på hög värme tills brödbitarna är krispiga.
Placera groddarna, salladsblandningen, skivade kokta äggen och den rökta laxen på ett serveringsfat. Strö med de krispiga brödkuberna.

Blanda honung, salt och hackad dill med i gräddfilen.
Kontrollera smaken.

Servera såsen med salladen.

Recept: Hellapoliisi