fbpx

Salt karamellglass

”Man lagar enkelt hemmagjord glass av karamelliserad kondenserad mjölk och vispad grädde. Goda smulor av Malax Limpan och flisor av choklad som man träffar på i den salta karamellsåsen kompletterar denna delikata dessertportion för en högsommardag!” – Emmiina Lehtonen

INGREDIENSER:

(8 portioner):

Glassbotten:
• 4 dl vispgrädde
• 250 g karamelliserad kondenserad mjölk
• Fröna från 1 vaniljstång

Dessutom:
• ca 150 g karamelliserad kondenserad mjölk
• 1 skiva Malax Limpan-skärgårdsbröd
• 40 g mörk choklad
• ¼ dl flingsalt

Häll 250 g karamelliserad kondenserad mjölk och vispad grädde i en skål. Klyv vaniljstången och gräv ut fröna och tillsätt dem. Vispa till skum.
Smula skivan av Malax Limpan samt den mörka chokladen i små bitar. Blanda ned resten av den karamelliserade kondenserade mjölken och tillsätt flingsaltet.

Häll en tredjedel av glassbottnen i ett lågt kärl med lock. Tillsätt kinuskiblandningen som band i glassen. Upprepa två gånger, så att smulorna blir jämnt fördelade i glassmassan.

Lägg locket på kärlet och låt frysa i frysen i minst sex timmar.
Om glassmassan har frusit sig för hård i frysen, låt den mjukna i rumstemperatur i 10 minuter innan du portionerar ut den.

Recept: Emmiina Lehtonen