Mängd: ca 2l
Mängd: ca 2l
Skär tomaterna, gurkan, den urkärnade paprikan och den skalade löken i bitar
Värm oljan i en stor kastrull och fräs grönsakerna under omrörning i 10 minuter.
Tillsätt tomatkrosset och koka i ytterligare 40-50 minuter. Soppan får småputtra under lock. Rör om några gånger.
Tillsätt slutligen basilika, koka i 5 minuter och gör en puré. Det får bli kvar bitar i soppan. Om soppan verkar vara för tjock, tillsätt lite vatten.
Krydda med salt och mald peppar enligt smak.
Servera tillsammans med crème fraiche och krutonger gjorda av Malax Limpan.
Krutonger
Skär limpskivorna i tärningar.
Stek tärningarna i olivolja och vitlök så att de blir knapriga.
Strö till sist finhackad, färsk basilika i pannan.
Recept: Antti Puromies.
Expresskurvan 5
65380 VASA
FINLAND
Tel. +358 (0)6 3577 100
vardagar kl 09.00 – 15.00
info (at) maalahdenlimppu.fi