Tomatsoppa som värmer under vinterns kalla dagar. Malax Limpan ger en underbar rågsmak till tomatsoppan genom krispiga krutonger.
Tomatsoppa som värmer under vinterns kalla dagar. Malax Limpan ger en underbar rågsmak till tomatsoppan genom krispiga krutonger.
Mängd: ca 2l
Skär tomaterna, gurkan, den urkärnade paprikan och den skalade löken i bitar
Värm oljan i en stor kastrull och fräs grönsakerna under omrörning i 10 minuter.
Tillsätt tomatkrosset och koka i ytterligare 40-50 minuter. Soppan får småputtra under lock. Rör om några gånger.
Tillsätt slutligen basilika, koka i 5 minuter och gör en puré. Det får bli kvar bitar i soppan. Om soppan verkar vara för tjock, tillsätt lite vatten.
Krydda med salt och mald peppar enligt smak.
Servera tillsammans med crème fraiche och krutonger gjorda av Malax Limpan.
Krutonger
Skär limpskivorna i tärningar.
Stek tärningarna i olivolja och vitlök så att de blir knapriga.
Strö till sist finhackad, färsk basilika i pannan.
Recept: Antti Puromies.
Expresskurvan 5
65380 VASA
FINLAND
Tel. +358 (0)6 3577 100
vardagar kl 09.00 – 15.00
info (at) maalahdenlimppu.fi