fbpx

Trattkantarellpirog

”Den mörknande årstiden är en utmärkt tid för att njuta av hemmet och dess stämning. Stämningen berikas av läckra piroger. Malax Limpan är en utmärkt pirogbotten. Du kan göra en pirog i en rektangulär form med löstagbart botten eller till exempel i en traditionell rund form. Du kan skära brödskivorna i lämplig form så att du får dem att passa in på formens botten. Om du använder en annan än en rektangulär form, så kan det hända att du blir tvungen att öka antalet brödskivor en aning.” – Hellapoliisi

INGREDIENSER:

(5–8 portioner):

  • 5 skivor av Malax Limpan
  • 1 lök
  • 200 g trattkantareller
  • 2 dl grädde
  • en gnutta salt
  • svartpeppar från kvarnen
  • 1–2 ägg
  • 100 g riven ost

Fodra stekformen med bakplåtspapper. Du kan klippa det så att det vackert följer formens form på bottnen och stiger upp en aning på kanterna.

Lägg Malax Limpan -skivorna på formens botten invid varandra.
Skala och finhacka löken.
Hetta upp pannan och lägg trattkantarellerna i den heta pannan.
Vänd tills de är mjuka och den vätska som frigörs avdunstar.
Tillsätt den finhackade löken och vänd en stund.
Bred heltäckande ut blandningen på brödskivorna.

Sätt grädde, salt och svartpeppar från kvarnen i en skål. Knäck i äggen och tillsätt den rivna osten. Blanda om.
Häll blandningen i formen ovanpå svamparna.
Grädda vid 200 grader på ugnens mellangaller i ungefär 15–20 minuter eller tills ytan har stelnat och fått en vacker färg.

Servera gärna varm!

Recept: Hellapoliisi